Maajoukkueuransa lopettanut Petri Posio mukaan maajoukkueen valmennusryhmään

Petri Posio

Pitkäaikainen maajoukkuekapteeni Petri Posio vahvistaa Suomen miesten maalipallojoukkueen valmennusryhmää. Posio pelasi maajoukkueuransa viimeiset pelit tammikuussa Pajulahti Games -kilpailutapahtumassa. Pitkän ja menestyksekkään maajoukkueuran tähtihetki oli vuoden 2012 Lontoon paralympiakulta.

– Ei hirveästi suostutella tarvinnut, mielelläni jatkan lajin parissa, Posio totesi.

– Aika paljon olen jo pelatessani peliä ohjannut ja olin pitkään maajoukkuekapteenina sekä seurajoukkueessa pelaajavalmentajana, joten tavallaan tähän on ollut taipumusta. On tämä silti minulle myös uuden opettelua, hän jatkoi.

Maajoukkueen päävalmentajana aloitti alkuvuodesta koripallotaustainen Jarkko Pokkinen, jolla ei ollut aiempaa kokemusta maalipallon parista. Hän onkin täydentänyt valmennusryhmää nyt kokeneella ex-pelaajalla Posiolla sekä edellisessä valmennusryhmässä mukana olleella Jarno Peltovaolla.

– Petri tuo mukanaan paljon pelaajakokemusta ja -näkemystä. Hän pystyy varmasti auttamaan paljon muita pelaajia, Pokkinen sanoi.

Pokkinen tapasi helmikuun alussa pelaajat maajoukkueleirillä ja oli Ruotsin Malmössä katsomassa seurajoukkueturnausta.

– Vielä on kuherruskuukausi käynnissä, mutta positiivisin mielin mennään. Pelaajat ovat motivoituneita ja odottavaisia mitä tuleman pitää, Pokkinen totesi.

Suomi isännöi maalipallon EM-kilpailuja 18.–22. syyskuuta 2017 Liikuntakeskus Pajulahdessa.

EM-kilpailujen kotisivutwww.pajulahti2017.fi