Me teimme sen!

Timo Pelkonen on vuoden 2017 maalipallon Euroopan mestaruuskilpailujen pääsihteeri.

"Toukokuussa 2016 saimme tiedon, että Suomi on valittu maalipallon vuoden 2017 EM-kisojen isäntämaaksi. IBSA:lle kiitos heti alkuun, että luotti meihin kisajärjestäjänä. Tästä alkoi vajaan 1,5 vuoden kisaprojekti joka huipentui viime perjantaina Pajulahdessa. Tähän väliin mahtui lukemattomia suunnittelupalavereita, puhelinsoittoja, tapaamisia, sähköpostiviestejä, onnistumisia, turhautumista ja taas innostumista. Koko ajan oli itsellä kova luotto, että tästä saadaan mahtavat kisat aikaiseksi, onhan meillä VAU:ssa vuosien kokemus kisajärjestelyistä ja apuna korvaamaton joukko lajille sydämensä menettäneitä vapaaehtoistoimijoita.

Alusta lähtien oli selvää, että kilpailupaikat, majoitus ja ruokailut tulevat olemaan huippuluokkaa, kiitos Liikuntakeskus Pajulahden olosuhteiden. Se mikä myös tiedettiin, oli tuleva haaste saada yleisöä peleihin johtuen kisapaikan syrjäisestä sijainnista. Kisapaikan valinta tehtiin tällä kertaa urheilijoiden näkökulmasta, ja joukkueilta saadun palautteen perusteella se oli hyvä ratkaisu! Itse tärkein, eli pelit pyörivät mallikkaasti avauspäivästä lähtien ja tästä suuri kiitos menee toimitsijatehtäviä hoitaneille Pajulahden opiskelijoille!

Timo Pelkonen

Kokeilimme viestinnän osalta uutta lähestymistapaa muun muassa Road to Pajulahti -videosarjan muodossa. Tarkoituksena oli avata Suomen joukkueen näkökulmasta kisoihin valmistautumisen taivalta. Samalla ajatuksella toteutettiin yli 20 blogikirjoituksen kattaus, joissa myös eri maiden edustajat pääsivät ääneen. Myös itse kisojen aikana toteutetut pelaaja- ja valmentajahaastattelut lyhyiden videopätkien muodossa toimivat mielestäni hyvin ja niitä oli eri maiden edustajien helppo jakaa omissa some-kanavissaan. Kaikki 66 peliä oli katsottavissa live-streaming kautta netistä ja niitä voi edelleen palata katsomaan kisasivujen kautta. Kotimaan katsojia hemmoteltiin vammaisurheilun sinivalkoisen äänen Tuomas Törrösen ammattitaitoisella selostuksella lisättynä erätauon studiohaastatteluilla. Ei hullummin näillä resursseilla!

Kun kisaviikko lähestyi loppuaan, alkoi urheilijoilta ja valmentajilta tulla enemmän ja enemmän positiivista palautetta järjestelyistä. Useamman suusta lausuttu ”parhaimmat kisat järjestelyiltään ikinä” -lause tuntui hyvältä! Olivathan järjestelyt vaatineet itseltä sekä kollegoiltani pitkiä päiviä, paljon kotoa poissaolemista ja muutamia unettomia öitä.

Kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille; järjestelytoimikunnalle, Pajulahden opiskelijoille, vapaaehtoisille, Liikuntakeskus Pajulahden henkilökunnalle sekä kollegoilleni VAU:ssa!

Kiitos Lahden kaupungille, Opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä yhteistyökumppaneille taloudellisesta tuesta kisoja kohtaan!

Onnittelut mitalijoukkueille! Kiitos pelaajille, valmentajille, huoltajille, tuomareille ja luokittelijoille!

Teimme yhdessä onnistuneet kisat Suomi 100 -juhlavuonna!

Kiitos!"

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistiin 22 kirjoitusta, yksi per viikko. Jokaisella blogitekstillä oli eri kirjoittaja ja uusi blogiteksti julkaistiin joka keskiviikko.