Takaisin sorvin ääreen Rion juhlien jälkeen

Mantas Brazauskis, 27, on Liettuan maalipallomaajoukkueen keskipelaaja ja vuoden 2016 Rion paralympialaisten kultamitalisti.

"Tuntuu kuin siitä olisi todella pitkä aika, Rion paralympialaisista ja kultamitaleista… Mutta varmasti kaikki joukkueen jäsenet palaavat yhä ajatuksissaan aika ajoin Rion tunnelmiin, koska se oli turnaus, joka muutti Liettuan vammaisurheiluhistoriaa. Ensimmäistä kertaa Liettuan maalipallojoukkue voitti paralympiakultaa. Se oli unelmamme ja tavoitteemme pitkän aikaa ja oli uskomatonta lopulta saavuttaa se, seistä siellä ja laulaa kansallislauluamme täyden katsomon edessä.

Monet liettualaiset olivat kiinnostuneita Rion paralympialaisista ja juhlivat voittoamme. Kun palasimme kotimaahamme, me saimme vierailla monissa paikoissa kertomassa matkastamme voittoon ja näyttää mitaleitamme kaikille, jotka niitä halusivat katsoa tai kosketella.

Mantas Brazauskis

Kaiken tämän jälkeen, vähä vähältä, me palasimme takaisin arkeen: töihin, opintojen pariin, harrastuksiin…

Meidän, kuten monen muunkin joukkueen, kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia Rion jälkeen. Genrik Pavliukianec, yksi maailman parhaista maalipalloilijoista, lopetti uransa, kuten teki myös joukkueemme valmentaja. Ei ollut helppoa löytää uutta valmentajaa, mutta lopulta me löysimme ja olemme auttaneet häntä ymmärtämään maalipalloa lajina ja keräämään kokemusta. Meillä on ollut paljon valmistavia turnauksia ja harjoitusleirejä ennen EM-kilpailuja. Maalipallo-osaajaksi pääseminen vaatii aikaa – mutta me kaikki teemme yhdessä töitä saavuttaaksemme tavoitteemme ja odotamme innolla teidän kaikkien tapaamista Pajulahdessa!"

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistaan 22 kirjoitusta, yksi per viikko aina 18.–22.9. järjestettäviin EM-kilpailuihin saakka. Jokaisella blogitekstillä on eri kirjoittaja. Uusi blogiteksti julkaistaan aina joka keskiviikko.