Paluu pelikentille vahvempana kuin koskaan

Iida Kauppila on 24-vuotias Suomen naisten maalipallomaajoukkueen pelaaja. Hän oli maajoukkueen mukana jo edellisissä kotikisoissa, vuoden 2014 MM-kilpailuissa Espoossa.

"Pääsin viimein 24.–26.7. järjestetyssä Jerusalemin kansainvälisessä turnauksessa tekemään paluuni noin vuoden tauon ja vakavan sairastumisen jälkeen takaisin kansainvälisille pelikentille. Paluu kentälle ja takaisin maajoukkueen remmiin tuntui aivan mahtavalta, vaikka tulokset pitkän tauon jälkeen eivät karuudessaan olleetkaan kovin imartelevia, vaan kertoivat sen faktan missä mennään ja mitä vielä ennen kisojen alkua on henkilökohtaisessa tekemisessä parannettava.

Näin pitkä tauko juuri ennen kotiarvokisoja oli hyvin harmillinen, vaikka myös näin jälkeenpäin ajateltuna hyvin tervetullut breikki jo rutiininomaiseen tekemiseen ja harjoitteluun. Tauon aikana jouduin jättämään pelaamisen pois ja keskittymään pelkästään kuntoutumiseen sekä fysiikan kasvattamiseen. Nyt tauon jälkeen pystyn palaamaan takaisin kovempana ja menestyksenhimoisempana kuin koskaan.

Arvokisat on tapahtuma, johon lähdetään täyttämään pitkän valmistautumisen tavoitteet. Tulevista EM-kisoista joukkueet lähtevät hakemaan mitaleita, menestystä ja mitä tärkeintä MM-kisapaikkaa. Arvokisoihin suunnataan täyttämään unelmia ja sinne pitkä harjoittelu tähtää ja huipentuu. Arvokisat ovat paikka, jossa sanalla sanoen otetaan naisesta, miehestä sekä joukkueesta mittaa.

Iida Kauppila

Maalipallo on jo oman kisaurani aikana kehittynyt paljon. Kuten myös muusta vammaisurheilusta, myös maalipallosta on tullut yhä ammattimaisempaa. Arvokisoihin valmistautuminen vaatii pitkän tähtäimen suunnitelmallisuutta sekä urheilijan ja valmennuksen yhteistä panosta. Huippu-urheilussa kehityksen tulisi olla jatkuvaa ja tuloksia pitäisi saada aikaan samalla kun on tasapainoiltava täyden työviikon, uran, perheen, kodin ja urheilun välillä. Arvokisoihin lähdetään hakemaan menestystä ammattimaisia joukkueita vastaan, joiden urheilijat urheilevat täysipäiväisesti ja jotka pystyvät keskittymään täysillä siihen mitä tekevät eli urheiluun.

Elämähän on täynnä valintoja eri elämäntilanteissa. Välillä tuntuu, että "rakkaudesta lajiin" – tämä tunnettu lausahdus – tarkoittaa kohdallani ja varsinkin tuleviin arvokisoihin valmistautuessani sitä, että töissä käydään, kun turnauksilta ehditään, palkka käytetään valmennuksen maksamiseen ja perhettä sekä ystäviä nähdään, jos sattuvat samaan aikaan kuntosalille tai peliharjoituksiin.

Näistä arjen haasteista ja alkuvuoden vastoinkäymisistä huolimatta on todettava, että mikä ei tapa, se vahvistaa ja että kisoihin lähdetään täysillä sitä menestystä hakemaan ja niitä unelmia täyttämään!"

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistaan 22 kirjoitusta, yksi per viikko aina 18.–22.9. järjestettäviin EM-kilpailuihin saakka. Jokaisella blogitekstillä on eri kirjoittaja. Uusi blogiteksti julkaistaan aina joka keskiviikko.