Maalipallolähetyksiä Australiasta ympäri maailmaa

Tony Telfer on entinen Australian maajoukkuemaalipalloilija, joka nykyään johtaa Disability Sports Network -organisaatiota ja tuottaa selostuksen Pajulahden maalipallon Euroopan mestaruuskilpailujen netti-tv -lähetyksiin.

”Olen toiminut maalipallon parissa jo yli 40 vuotta, edustin Australiaa mm. vuoden 1986 MM-kilpailuissa Hollannissa ja vuoden 1988 paralympialaisissa Etelä-Koreassa.

Minut myös nimettiin Uuden-Seelannin valmentajaksi vuonna 2011 ja vastikään tulin nimetyksi maalipallon Hall of Fameen lajin eteen tekemäni työn johdosta. Olen ottanut vastaan iskuja, tehnyt maaleja ja heittänyt joitain korkeita pallojakin aikanani. Sittemmin olen työskennellyt mikrofonin takana selostaen rakastamaani peliä!

Disability Sports Network on jotain mitä olin aina halunnut perustaa. Siitä asti, kun selostin näkövammaisten krikettiä Melbournen Radio 3rPH -kanavalla ja sain kunnian selostaa ensimmäisen Australian ja Englannin välisen näkövammaisten kriketin Ashes-ottelusarjani vuonna 2008 olen halunnut päästä esittelemään vammaisurheilun mahdollisuuksia ja sitä kautta, mitä vammaiset henkilöt voivat saavuttaa. Se on asia, johon Disability Sports Network tähtää. Yhtälailla viikoittaisten ohjelmiemme, jotka liittyvät vammaisurheiluun tai vammattomien urheiluun, kuin myös suorien tapahtumalähetystemme, kuten juuri päättyneiden Unkarissa järjestettyjen maalipallon nuorten MM-kilpailujen, kautta. DSN tarjoaa n. 10–15 tuntia lähetyksiä viikossa niin vammaisille henkilöille kuin niille, jotka ovat kiinnostuneita vammaisurheilusta ympäri maailman.

Minä ja toinen entinen maalipalloilija Troy King johdamme tällä hetkellä tätä voittoa tavoittelematonta organisaatiota, joka pyrkii edistämään vammaisurheilun tunnettuutta niin Australiassa kuin ympäri maailmaa. Haluamme kiittää kovasti myös aiempaa johtajaa Graham Coltonia, joka jäi sivuun tehtävästään keskittyäkseen näkövammaisten golfiin. Graham oli nykyisen johtomme kanssa perustamassa DSN:ää vuonna 2015, jolloin aloitimme näkövammaisten kriketin New South Wales Trivia Night -ohjelmalla. Siitä lähtien olemme lähettäneet vähintään neljä ohjelmaa viikossa sekä suoria tapahtumalähetyksiä, joita mainostamme etukäteen sosiaalisessa mediassa, jotta niistä kiinnostuneet henkilöt saavat niistä tiedon.

Se on aina tietynlainen kohokohta, kun pääsee istumaan mikrofonin taakse ja selostamaan korkealaatuista maalipalloa oli se sitten videon kautta tai paikan päällä mukana ollen. Yksi tällaisista kohokohdista oli taannoinen Super European Goalball League -turnaus Suomessa, jonne matkustin toiselta puolelta maailmaa seurajoukkue Old Powerin auttaessa kustannuksissa. On aina hieno kokemus tuntea jäätyvänsä kylmyydestä mutta saada samanaikaisesti lämpöä kovatasoisen maalipallon selostamisesta.

Kuten todettua, Disability Sports Network on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka johtajat käytännössä kattavat itse kulut lähetyksistä ja matkoista. Jos arvostat lähetyksiämme ja toivot niille jatkoa, niin olisimme kiitollisia, jos pystyt tekemään lahjoituksen DSN:lle. Jokainen dollari auttaa ja lisärahoituksen avulla pystymme tuottamaan entistä enemmän tapahtumia Australiasta ja ympäri maailmaa.

Lopuksi haluan kiittää ihmisiä, jotka ovat sponsoroineet DSN:ää sekä Sean Camblea, joka vastaa sivustomme tekniikasta ja pitää huolta, että kaikki toimii.

Jos haluat tietää lisää Disability Sports Networkista, vieraile nettisivuillamme osoitteessa www.dsn.net.au tai Facebook-sivuillamme www.facebook.com/dsn.net.au."

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistaan 22 kirjoitusta, yksi per viikko aina 18.–22.9. järjestettäviin EM-kilpailuihin saakka. Jokaisella blogitekstillä on eri kirjoittaja. Uusi blogiteksti julkaistaan aina joka keskiviikko.