Maalipallolla on aina erityinen paikka sydämessäni

Jannie Hammershøi on näkövammaisten urheilun kansainvälisen kattojärjestön IBSA:n puheenjohtaja. Hän on myös entinen maalipalloilija, joka teki menestyksekkään uran Tanskan maajoukkueessa.

”Pelasin käsipalloa 6–16-vuotiaana, kunnes Retinitis Pigmentosa, etenevä näkövamma, päätti haaveeni käsipallourasta.

Parikymppisenä minulle esiteltiin laji nimeltä maalipallo – ja se oli kuin kotiin palaisi. Se on pallolla pelattava joukkuelaji, ja yhtäkkiä unelmani saada olla joukkuepelaaja heräsi henkiin.

Jannie Hammershøi, Hannele Pöysti, Johanna Ikäheimo & Kari Marklund

Maalipallo antoi minulle vuosien saatossa paljon enemmänkin, se auttoi minut läpi vuosista, jolloin näköni lähti pikkuhiljaa kokonaan. Maalipallon parissa pääsin myös tapaamaan muita näkövammaisia urheilijoita, mikä teki näön menettämisen prosessista, koko elämästäni, paljon helpompaa.

Noina vuosina harjoittelin kovaa ja tosissaan, mutta ennen kaikkea kyse oli hauskanpidosta ja hyvistä ystävistä. Maalipallolla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni.”

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistaan 22 kirjoitusta, yksi per viikko aina 18.–22.9. järjestettäviin EM-kilpailuihin saakka. Jokaisella blogitekstillä on eri kirjoittaja. Uusi blogiteksti julkaistaan aina joka keskiviikko.