Ensimmäinen askel kohti Tokioa

Tom Vanhove on kokenut belgialainen maalipalloilija, joka on edustanut maataan mm. kahdesti paralympialaisissa.

"Belgia on minun peliurani aikana ollut vakiintunut tekijä eurooppalaisessa maalipallossa. Harmillisesti emme kuitenkaan ole yltäneet arvokisoissa palkintopallille saakka. Parhaat saavutuksemme ovat olleet pääseminen Pekingin 2008 ja Lontoon 2012 paralympialaisiin.

Tom Vanhove

Lontoon jälkeen joukkueemme koki joitain muutoksia ja olemme yrittäneet päästä takaisin samalle tasolle kuin olimme ennen niitä. Onnistuimmekin yltämään kohtuulliselle tasolle, mutta emme kuitenkaan saavuttaneet paikkaa vuoden 2016 Rion paralympialaisiin. Se ei kuitenkaan tarkoittanut, että kehityksemme olisi pysähtynyt. Uusia pelaajia on tullut mukaan ja vanhat pelaajat ovat nousseet taas korkeammalle tasolle. Tästä kertoo mm. neljäs sija Rion esiturnauksessa ja pronssimitalit tammikuun Pajulahti Gamesissa.

Tähtäimemme on nyt vuoden 2020 Tokion paralympialaisissa. Alkajaisiksi tulisi selviytyä vuoden 2018 MM-kisoihin, ja se tulee olemaan tavoitteemme Pajulahden EM-kisoissa.

Henkilökohtaisestikin tavoitteeni ovat Tokiossa 2020. Se tulee olemaan tärkeä etappi urallani, koska se huipentaa 15-vuotisen urani maalipallon korkeimmalla tasolla. Toivon pystyväni ottamaan siitä kaiken irti."

Pajulahti 2017 -blogissa julkaistaan 22 kirjoitusta, yksi per viikko aina 18.–22.9. järjestettäviin EM-kilpailuihin saakka. Jokaisella blogitekstillä on eri kirjoittaja. Uusi blogiteksti julkaistaan aina joka keskiviikko.