Maalipallo lyhyesti

Näkövammaisille henkilöille suunnatussa maalipallossa vastakkain on kaksi kolmen pelaajan joukkuetta, joilla kummallakin on enintään kolme vaihtopelaajaa. Pelissä käytetään palloa, joka on 1 250 gramman painoinen ja siinä on äänilähteenä kulkusia sisällä. Peliaika on 2x12 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Maalipallokenttä on lentopallokentän kokoinen alue (pituus 18 m, leveys 9 m), joka on jaettu kuuteen kolmen metrin alueeseen. Maalit sijaitsevat kentän kummassakin päädyssä ja ovat 1,3 metriä korkeat ja 9 metriä leveät.

Hyökkäävän joukkueen tarkoituksena on heittää pallo vastustajan maalilinjan yli, kun taas puolustava joukkue yrittää estää sen. Heitossa pallon on kosketettava lattiaan ennen puolueetonta aluetta (6 m), joten palloa heitetään voimalla alakautta keilailun tapaan.

Puolustaessaan pelaajat heittäytyvät kyljelleen puolustusalueella kädet vartalon jatkeena, jotta saadaan suurempi torjunta-ala. Puolustavan joukkueen pelaaja, joka saa pallon haltuunsa, saa heittää sen välittömästi, jos peliä ei ole vihelletty poikki.