Naisten maalipalloa hallinnut Turkki uudella kokoonpanolla Pajulahden EM-kilpailuihin

Maalipallon EM-kilpailujen joukkueiden kokoonpanot julkistettu 

Naisten maalipallon hallitsevan paralympiavoittajan ja Euroopan mestarin Turkin kokoonpano on uudistunut täysin Rion kisojen jälkeen ja joukkueen iskukyky Pajulahdessa 18.–22. syyskuuta pelattavissa EM-kilpailuissa on täysi kysymysmerkki. Toukokuussa kovatasoisessa Malmön turnauksessa Turkin naiset jäivät viimeiseksi.

Turkin heikentyminen nostaa kahden vuoden takaisen EM-hopeamitalistin Venäjän suurimmaksi ennakkosuosikiksi Pajulahden EM-kisoissa. Venäjä ei Kansainvälisen Paralympiakomitean dopingpannan vuoksi päässyt osallistumaan Rion paralympialaisiin, mutta on Euroopan tasolla ollut Turkin ohella vahvimpia joukkueita. Riossa seitsemänneksi sijoittunut Israel vaikuttaa Venäjän kovimmalta haastajalta Pajulahdessa.

Myös miesten puolella hallitseva paralympiavoittaja Liettua on kokenut muutoksia, joskaan ei yhtä dramaattisia kuin Turkin naisten kohdalla. Maailman parhaimpiin maalipalloilijoihin kuuluneen Genrik Pavliukianecin lopettaminen ei voi kuitenkaan olla näkymättä Liettuan iskukyvyssä Pajulahden EM-kilpailuissa. Myös päävalmentaja Karolis Levickis jäi Rion jälkeen sivuun ja hänen tilalleen on nimetty vasta 22-vuotias Sarunas Jukna.

Riossa erinomaisesti neljänneksi yltäneen Ruotsin kaksi tärkeintä pelaajaa Fatmir Seremeti ja Jimmy Björkstrand ovat mukana myös Pajulahteen valitussa joukkueessa. Rion sankareista sivuun on jäänyt Peter Weichel.

Hallitsevan Euroopan mestarin Turkin joukkueesta on pari kovaa pelaajaa jäänyt sivuun, mutta Riossa joukkuetta puolivälieriin saakka kannatelleet Ekrem Gündogdu ja Tuncay Karakaya ovat yhä mukana. Myös Riossa seitsemänneksi sijoittunut Saksa tulee Pajulahteen vahvalla joukkueella.

Ukraina jäi kaksi vuotta sitten EM-kilpailuissa vasta kahdeksanneksi, mutta on esiintynyt edukseen kevään ja kesän turnauksissa. Tšekki on saanut pidettyä vahvan pelaajistonsa kasassa ja havittelee mitaleita.

Suomi tulee varmasti olemaan kova kotiturnauksessaan ja Rion pettymyksestä sisuuntuneena (9. sija). Joukkue on hieman nuorentunut ja valmennusjohto on vaihtunut, mutta Riossa paljon vastuuta saanut kolmikko Erkki Miinala, Jarno Mattila, Miika Honkanen jatkaa.

EM-kilpailujen joukkueiden kokoonpanot löytyvät täältäwww.pajulahti2017.fi/joukkueet